m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP
Image Alt

Muzej i etno kuća

Povijest, kulturu i običaje upoznat ćete posjetite li Zavičajni muzej u Ogulinu i Etno kuću u Zagorju Ogulinskom.

Zavičajni muzej Ogulin otvoren je u Frankopanskom kaštelu u srpnju 1967. godine sa zadaćom da prikuplja, prezentira i publicira povijesnu, kulturnu i umjetničku građu te dokumente i predmete s područja grada Ogulina i okolice.

Danas se u Muzeju može razgledati stalni muzejski postav kojeg čine: Zbirka kamenih spomenika, Zbirka Domovinskog rata i Spomen soba poginulim, umrlim i nestalim braniteljima, Etnografska zbirka, Spomen soba Ivane Brlić Mažuranić, Alpinistička zbirka, Arheološka zbirka, Ćelija br. 6 i Umjetnička zbirka. Također, Muzej čuva predmete vezane uz stare obrte i zanate, brojne tehničke predmete, staro oružje, stare fotografije te Zbirku razglednica i čestitki.

Muzej je tijekom čitave godine otvoren za posjetitelje, koji uz stručno vodstvo kustosa i muzejskog tehničara mogu upoznati raznoliko kulturno bogatstvo ogulinskog kraja, od prapovijesti, preko srednjeg vijeka, pa sve do suvremenog doba.

Adresa: Trg hrvatskih rodoljuba 2, 47300 Ogulin

Telefon: 047/522-502

E-mail: [email protected]

Zimsko radno vrijeme za posjetitelje – od 01. siječnja do 26. veljače te od 1. studenoga do 31. prosinca:

ponedjeljak – petak – 07.00 do 15.00 sati

subota i nedjelja – zatvoreno

 

Ljetno radno vrijeme za posjetitelje od 27. veljače do 31. listopada:

ponedjeljak – petak – 7.00 do 17.00 sati

subota – 09.00 – 14.00 sati

nedjelja – 09.00 – 13.00 sati

Muzej je zatvoren za blagdane i državne praznike.

 

Muzej je moguće posjetiti i izvan radnog vremena ukoliko se grupa posjetitelja najavi barem 5 dana prije posjeta. Cijena stručnog vodstva izvan naznačenog radnog vremena nadoplaćuje se 15 eura po grupi. Grupu sačinjava najmanje 10 osoba, a maksimalan broj je 50 osoba u jednoj grupi. Moguće je vodstvo dvije grupe odjednom što će učiniti dva muzejska djelatnika.

Za najavu grupnog posjeta i rezervaciju termina potrebno je poslati upit na e-mail adresu: [email protected].

Etno kuća smještena je u Ogulinskom Zagorju. Želeći spasiti dio baštine, članovi KUD-a Sv.Juraj, otkupili su seosko imanje i uredili etno-kuću. Prikupljenim uporabnim predmetima, opisuje se u autentičnom okruženju život ljudi kraja u prošlosti.

e-mail:
[email protected]