m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP
Image Alt

Skijanje, snowboard, sanjkanje


Skijalište Vučići udaljeno je svega 1,5 km od centra grada Ogulina u Vučić Selu i izgrađeno je isključivo volonterskim radom članova Skijaškog kluba Ogulin koji upravlja i održava ovo malo skijalište. Na lokaciji skijališta lokalno stanovništvo skijalo se još polovicom 20. Stoljeća, ali raslinje je pokrilo kompletnu padinu jer se godinama nije uređivalo. Vrijedni članovi kluba 2011. godine kreću s uređenjem prvih 200 m skijaške staze i 100 m staze za sanjkanje, a naknadno se staza proširuje za dodatnih 250 m.
Skijalište danas ima 450 m skijaške staze s dvije vučnice, 100 m sanjkališta, rasvjetu za noćno skijanje na cijelom skijalištu, pomoćne objekte za okrjepu posjetitelja, klupsku prostoriju, vlastiti stroj za uređenje skijališta i sustav s topom za umjetno zasnježenje.
Specifičnost ovog jedinstvenog skijališta je da se ulaz na skijalište ne naplaćuje već se primaju donacije zadovoljnih posjetitelja. Svih ovih godina brojni sponzori, kao i grad Ogulin, pomogli su da ovo skijalište postane poznato i izvan naših granica na čemu su im svi članovi Skijaškog kluba Ogulin zahvalni.
Skijalište Vučići za vrijeme zimskih mjeseci postaje mjesto okupljanja brojnih Ogulinaca, kao i njihovih gostiju iz cijele Hrvatske. Na skijalištu se održavaju razna događanja: škole skijanja za sve uzraste, skijaške utrke u veleslalomu i slalomu, utrke na sanjkama, utrke GSS-a i sl.