m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

Formula Driver 2017. Ogulin, 26.-27.8.

Nakon višegodišnje pauze automobilizam se vraća u Ogulin na velika vrata i to već 26. – 27.8.2017., gdje će na stazi Klek podno istoimene planine ugostiti brojne vozače najpopularnije automobilističke discipline, Formula driver.

Utrka u Ogulinu je treća po redu u prvenstvu, sa prvom utrkom u legendarnom Buzetu zatim drugom na Učkoj gdje je nastupilo ukupno više od 300 natjecatelja iz Italije, Slovenije, Austrije i Hrvatske. Organizacijske pripreme ove međunarodne utrke kao i pripreme staze su u punom jeku i lagano se privode kraju te su uloženi veliki napori da se napravi priredba dostojna jednog ovakvog međunarodnog prvenstva koje je upisano u FIA i HAKS kalendar.

Auto klub Klek je Ogulinu pripremio vikend vrhunske zabave i spektakla obuhvaćajući do sada neviđenu izložbu trkaćih automobila, u subotu 26. Kolovoza, u samom centru grada u periodu od 16 do 20 sati kada će svi zainteresirani moći izbliza zaviriti u najbolje međunarodne trkaće automobile i njihovu opremu, upoznati vozače i porazgovarati s njima, te doznati sve što su ikada željeli znati o auto utrkama, kako se za njih pripremaju, imaju li tremu, koliko vremena i truda ulažu u svoja vozila i razvoj zavidnih vještina koje će demonstrirati na samoj utrci, kao i sve ostale pojedinosti koje nisu imali priliku do sada pitati uživo profesionalne vozače. Kao šlag na tortu bit će održan i svečani defile u pratnji sa motoristima Moto kluba Vještice, koji svakako valja vidjeti.

U nedjelju 27.8. od 8:20 sati je zakazan start prvog treninga na stati Klek nakon čega će uslijediti i svečano otvorenje utrke uz defile motorista. Poslije otvorenja slijede 3 utrke nakon kojih će biti proglašenje pobjednika utrke Formula driver Ogulin 2017 – Memorijal Ivica Kišasondi. Tijekom utrke za sve posjetitelje je organiziran i prigodni program uz mogućnost okrijepe. Sve posjetitelje očekuje vikend prepun adrenalina i dobre zabave!

AK Klek