m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

Humanitarni koncert u organizaciji udruge Oda prijateljstvu

Dođite na koncert zbora mladih Josip Kaplan i pomozite dvogodišnjem dječaku Ivanu!

Pjevački zbor mladih Josip Kaplan odabran je s razlogom za humanitarni koncert u nedjelju 10. rujna u 19.30 sati u Ogulinu. Riječ je o zboru koji je pobijedio u velikom natjecanju zborova „Do posljednjeg zbora“ koje je organizirao HTV 2012. godine.

Pjevački zbor mladih Josip Kaplan osnovan je u svibnju 2006. godine u Rijeci. Okuplja djevojke i mladiće u dobi od 15 do 30 godina starosti. Kroz svoj bogati repertoar zbor njeguje glazbu svih stilskih razdoblja od renesanse do XXI. stoljeća, kompozicije hrvatskih i stranih skladatelja, a osobito glazbeni opus Sjevernog hrvatskog primorja, crnačke duhovne kompozicije te obrade narodne i popularne glazbe. Najradije izvode djela upravo skladatelja čije ime s ponosom nose – Josipa Kaplana. Snimili su 2011. godine nosač zvuka s božićnim pjesmama. Na CD-u je ostvarena suradnja s estradnim pjevačima kao što su Maja Vučić, Ivana Kindl, Šajeta, Davor Gobac i drugi. U srpnju 2011. godine zbor je nastupao na koncertima Tonyja Cetinskog u sklopu promocije albuma “Otkrivanje strasti”, uz pratnju Zagrebačke filharmonije pod dirigentskim vodstvom maestra Ive Lipanovića. Godine 2014. zbor je predložen da kao predstavnik RH sudjeluje na festivalu “Styria cantat” u Grazu, gdje je praizveo skladbe “Psalam 30” Branka Starca (HR) i “In paradisum” Gerda Noacka (AU).

Iste je godine (2015.) zbor pozvan da nastupi na svečanosti u povodu obilježavanja 20. godine vojno-redarstvene akcije “Oluja” i proslave Dana domovinske zahvalnosti u Zagrebu.

Na najvećem svjetskom natjecanju zborova Svjetske zborske igre u Grazu 2008. godine osvojili su srebrnu plaketu. Godine 2011. na Međunarodnom natjecanju u Bratislavi (Slovačka) osvajaju srebrnu plaketu. Godine 2013. na Međunarodnom natjecanju u Ohridu (Makedonija) osvajaju II. nagradu, a 2014. na Međunarodnom natjecanju u Pragu (Češka) osvojili su srebrnu plaketu u Folk kategoriji.

Tri godine za redom, 2009., 2010. i 2011. na Glazbenim svečanostima djece i mladeži Republike Hrvatske u Varaždinu osvojili su zlatnu plaketu te Nagradu za mladog dirigenta s istaknutim nastupom (2009.).

U nedjelju, 10. rujna u 19. 30 sati u Športskoj dvorani u Ogulinu će zbor mladih Josip Kaplan održati humanitarni koncert u organizaciji udruge Oda prijateljstvu, koja svesrdno već više od 10 godina pomaže djeci i mladima, koji se već u ranim danima svog života susreću s najtežim izazovima. Budite dio ove akcije, dođite poslušajte koncert vrsnog zbora te pomozite dvogodišnjem dječaku Ivanu. Ulaznice po cijeni 20 kuna možete kupiti prije početka koncerta, a sav prihod ide u humanitarne svrhe.