m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

I ove godine okrećemo žbice i punimo žlice!

Druga humanitarna biciklistička vožnja Ogulin-Međugorje 21.7.2023. 

Prošle godine održan je prvi humanitarni brevet Ogulin-Međugorje u kojem je sudjelovalo 34 vozača. Uz timski rad, dobru atmosferu i puno truda i znoja, 32 vozača uspješno su stigla na cilj unutar 27 sati. Sakupljena su sredstva za organizaciju Marijini obroci koja osigurava topli obrok potrebitoj djeci diljem svijeta.

Breveti su organizirane biciklističke vožnje za više sudionika na nekoj dogovorenoj ruti. Oni nisu utrke, nema pobjednika, brojanja bodova niti suparništva. Sudionici breveta se okupljaju sa željom da u grupi ostvaruju svoje osobne ciljeve, druže se i promoviraju biciklizam. Breveti su rijetko humanitarnog karaktera, a brevet Ogulin-Međugorje je postao humanitaran inspiriran simbolikom Međugorja i nevjerojatnim uspjesima organizacije Marijini obroci.

Sama vožnja je putovanje kroz bogat i raznolik krajolik Like, zaleđa Dalmacije i Hercegovine. Polazi se od grada bajki – Ogulina, prolazi kroz kraljevski grad Knin, slavni Sinj i Imotsku krajinu, a završava u Međugorju, mjestu mira. Vožnja je dinamična i zanimljiva jer sudionici polaze noću pa ih u prvom dijelu rute prate niske, a kasnije izuzetno visoke temperature. Ruta je dugačka 410 km i uključuje ukupno 4000 metara uspona.

Marijini obroci (Mary’s Meals) je globalni pokret koji djeluje od 2002. godine. Danas zahvaljujući ovoj organizaciji preko dva milijuna djece svakoga dana dobiva topli obrok na mjestu svog obrazovanja. Tako djeca iz najsiromašnijih krajeva Afrike, Azije, Karipskog otočja, Istočne Europe i Južne Amerike dobivaju priliku za zdrav život i obrazovanje koje je za njih jedini izlaz iz siromaštva. Marijini obroci su jedinstvena humanitarna organizacija po tome što, zahvaljujući masivnom volonterskom radu, imaju minimalne troškove poslovanja tako da najmanje 93% doniranog novca dolazi do djece kojoj je to potrebno.
Samo 17,5 doniranih eura hrani jedno dijete čitave školske godine!
Za više informacija posjetite www.marysmeals.org i www.marysmeals.hr.

Ovaj brevet razlikuje se od prošlogodišnjeg jer se održava baš na 100. godišnjicu prvog službenog Brevet des Randonneurs Mondiaux 400 km u organizaciji Audax Club Parisien. Ovom prigodom Audax Club Parisien je osigurao posebne breveto BRM 400 km Centenaire kartone i komemorativne medalje – za prvih 50 prijavljenih.

Za sponzorstvo ili prijavu na utrku potrebno je javiti se do utorka, 18. srpnja, u ponoć slanjem e-maila na adresu okrenizbice

Ovaj brevet razlikuje se od prošlogodišnjeg jer se održava baš na 100. godišnjicu prvog službenog Brevet des Randonneurs Mondiaux 400 km u organizaciji Audax Club Parisien. Ovom prigodom Audax Club Parisien je osigurao posebne breveto BRM 400 km Centenaire kartone i komemorativne medalje – za prvih 50 prijavljenih.

Za sponzorstvo ili prijavu na utrku potrebno je javiti se do utorka, 18. srpnja, u ponoć slanjem e-maila na adresu [email protected].

Više o samom brevetu možete pronaći na:

Najava BRM 400 km Centenaire – Ogulin-Međugorje

https://www.instagram.com/brevet.ogulin.medjugorje/

https://www.facebook.com/Brevet-Ogulin-Me%C4%91ugorje-106039242020186/