m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

Javni poziv za odabir umjetničkog direktora 18. Ogulinskog festivala bajke (18. OGFB)

Temeljem Odluke Turističkog vijeća od 2.11.2022. godine, Turistička zajednica grada Ogulina raspisuje javni poziv za odabir i imenovanje umjetničkog direktora 18. Ogulinskog festivala bajke.

 

Od 9. do 11. lipnja i 8. do 10. rujna 2023. godine će se održati 18. Ogulinski festival bajke u Ogulinu – zavičaju bajke na već poznatim festivalskim scenama. 18. Ogulinski festival bajke želi na poseban i jedinstveni način obilježiti svoj 18. rođendan kada postaje punoljetan. Sinergijom prirodnih ljepota i mnogobrojnog kulturno-edukativnog sadržaja, u OGFB-u će uživati svi koji žele doživjeti bajku. Ovaj jedinstveni projekt u Hrvatskoj potaknut je stvaralaštvom Ivane Brlić-Mažuranić kojoj je rodni grad kao jedinstveni spoj prirodnih ljepota, brojnih mitova i legendi bio neiscrpno vrelo inspiracije u trenucima stvaranja najpoznatije zbirke bajki u Hrvatskoj, Priče iz davnine. Ivana i likovi iz njenih bajki danas su u Ogulinu – zavičaju bajke domaćini svim bajkopiscima i bajkama svijeta.
Festival nudi bogat i raznolik cjelodnevni program koji uvijek naglašava univerzalne vrijednosti ljudske egzistencije kroz slavljenje bajke, interakciju izvođača i posjetitelja, OGFB želi, osobito obiteljima i djeci, pružiti poseban doživljaj zajedništva i poticaja za kreativno učešće u Festivalu. Raznovrsni program donosi sadržaj za svakoga: neke od najboljih dječjih predstava hrvatske produkcije, animaciju i ulični teatra, pripovijedanje, koncerti, edukativno-prezentacijske i kreativne radionice, ogulinski promotivno-prodajni sajam knjiga, a za ljubitelje rekreacije organizira se Ciklobajka – rekreativna biciklijada ogulinskim krajolikom.

Idejni koncept Ogulinskog festivala bajke utemeljila je gđa. Dragana Lucija Ratković Aydemir (vlasnica tvrtke Muze d.o.o. iz Zagreba) a predstavlja jedan od 3 ključna kulturno-turistička proizvoda Strategije razvoja kulturnog turizma u Ogulinu – zavičaju bajke koju provodi Turistička zajednica grada Ogulina. Upravljačka struktura se kroz godine mijenjala a sastoji se od direktora Festivala, umjetničkog direktora i izvršne produkcije. Umjetnički direktor na samom početku OGFB-a je bio Željko Zorica ŠIŠ, dok je od 2008. godine umjetnički direktor bio Mario Kovač do 2017. godine, nakon čega je umjetnički direktor bio Aleksandar Kovačević. Direktorica OGFB, od osnutka do 2016. godine, je bila gđa. Ankica Puškarić koju je naslijedila sadašnja direktorica Turističkog ureda TZ grada Ogulina, gđa. Sonja Drašković Dedić.
Osnovni uvjeti kandidature

• Kandidaturu za umjetničkog direktora mogu podnijeti hrvatski i strani državljani/ke, uz priloženu životopis, isključivo na hrvatskom jeziku
• Kandidati moraju imati iskustvo i stručnost u području kazališne i scenske produkcije i organizacije festivala
• Kandidature mogu biti istaknute isključivo u vlastito ime
• Produciranih najmanje 5 festivala (3 sa područja kulture a 2 iz nekog drugog područja)

Potrebna dokumentacija

• Životopis na hrvatskom jeziku
• Pismo motivacije sa predloženim konceptom Festivala(sažetak koncepta) – do 2 kartice teksta
• Financijsku ponudu za ponuđeni angažman

Kandidature se predaju u pisanom obliku isključivo preporučenom poštom Turističke zajednice grada Ogulina, Kardinala A. Stepinca 1, 47300 Ogulin. Uz adresu obvezno je navesti: „Ne Otvaraj – umjetnički direktor 18. OGFB-a“.
Kandidature s nepotpunom dokumentacijom kao i one koja ne stignu do navedenog roka neće biti razmatrane.

Rok kandidature i objava rezultata

• Javni poziv otvoren je objavom na web stranici Turističke zajednice grada Ogulina
• Rok predaje kandidature je 31.12.2022.
• Objava rezultata će biti na web stranici Turističke zajednice grada Ogulina: www.tz-grada-ogulina.hr

Tekst Javnog poziva se nalazi u privitku.

 

Javni poziv – umjetnički direktor 18. OGFB