m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

Jubilarno novogodišnje kupanje na Sabljacima

Najhrabriji Ogulinci se okupali u hladnom jezeru Sabljaci

Petu godinu za redom se 9 najhrabrijih Ogulinaca okupalo u jezeru Sabaljci, po kojem je Ogulin svima dobro poznat. Ni loše vrijeme ni niske temperature ih ne mogu obeshrabriti. Kažu kako to rade radi zdravlja i za svoj Ogulin. Kupanje je ove godine bilo nešto ugodnije jer je temperatura zraka bila 11 Celzijevh stupnjeva, a temperatura vode 6 Celzijevih stupnjeva, ali je zato puhao jak vjetar radi kojeg se svima prisutnima temperatura činila puno niža. Ideja o kupanju je začeta kad je izgorio restoran Sabljaci, te su kupači na čelu sa idejnim začetnikom Zvonkom Ranogajecom na ovaj način željeli skrenuti pažnju na to mjesto, njegovu važnost za Ogulin i sve Ogulince, a i turiste naravno, jer je Jezero bilo mjesto brojnih dobrih zabava, proslava, kupanja, sportskih igara i slično.

U vodu su hrabro skočili Zvonko Ranogajec, Željko Stipetić, Zvonko Lipošćak, Ljerko Žanić, Dalibor Kovačić, Marinko Puškarić, Dario Matijašić, Mate Sertić i Zdravko Prša.

Za sve posjetitelje je pripremljen čaj i kuhano vino, kako bi se ugrijali, a tu je bila i prodaja domaćih proizvoda, od rakija, meda do ogulinskog kiselog zelja. Ovo je prva godina kako je kupanje bilo u organizaciji Turističke zajednice grada Ogulina, a pod pokroviteljstvom Grada Ogulina.