m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

Legende plitivičkih dolina 2022

Na povijesnoj lokaciji kule Stari grad Drežnik i ove godine vas čeka legendaran
provod!

Lokacija, datum i vrijeme održavanja:
KULA STARI GRAD DREŽNIK
22. 7. 2022., 17:00 – 22:30 h

Kao i svakog ljeta, i ovog srpnja na jedan dan oživjet će slavna povijest Plitvičkih dolina, a posjetiteljima će se predstaviti legendarne ličnosti i srednjovjekovna vojna tradicija po kojoj je poznat naš kraj. Od radionica, igara i predstava za djecu do borbe vitezova i bacanja sjekira, bodeža i koplja, ovogodišnje Legende Plitvičkih dolina donose mnoštvo
zabave s povijesnim štihom za sve generacije!

17:00 – 20:00
Facepainting, radionice i igre za djecu
Najmlađi će uživati u facepaintingu, izradi dvoraca, zmajeva, kruna, praćki i štitova, natjecat će se u potezanju užeta, skakanju u vreći i bacanju u daljinu, a male umjetničke duše doći će na svoje u Likovnoj koloniji pod vodstvom Mirjane Modrušan.

17:00 – 22:00
Legende uživo
Eugen Kvaternik, Japod, Crna kraljica i Serežani, povijesna elitna policija Plitvičkih dolina, i ove godine će se rado podružiti s pučanima i podsjetiti ih kako su postali i ostali besmrtne legende našeg ponosnog kraja.

Družba vitezova zlatnog kaleža
Neumorni pripadnici naše viteške družbe uprizorit će paradu vojske vitezova i pokazati posjetiteljima kako je izgledao srednjovjekovni vojni logor s lukovima, samostrelima, buzdovanima, sjekirama, mačevima, ali i strašnim spravama za mučenje koje nikoga neće ostaviti ravnodušnim. U viteškim borbama mogu se okušati i najmlađi jer na programu je i Mala škola mačevanja, ali i radionica na kojoj će se ogledati u bacanju sjekira, bodeža i koplja.

19:00 – 20:00
Prikaz pucanja i borba vitezova
Gdje ima vojske, ima i borbe! U sklopu Legendi Plitvičkih dolina zapucat će se iz srednjovjekovnog vatrenog oružja i topova, a uprizorit će se i prave pravcate borbe vitezova s mačevima i zapaljenim bakljama.

20:00 -20:45
Mjuzikl za djecu
Nakon ratnih igara vrijeme je za one kazališne, a djecu će zasigurno oduševiti izvedba mjuzikla “Mi o vuku” s Bojanom Jambrošićem i Manuelom Svorcan u glavnim ulogama.

21:30 – 22:30
Zabavni program
Druženje se nastavlja zabavnim programom uz nastup DJ-a i kušanje vrhunske ponude craft piva i burgera.