m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

Nafalice na zelje

U subotu 16.10. posjetite Ogulin i 8. Festival ogulinskog zelja.

Ogulin je nadaleko poznat po kiselom kupusu ili kako ga Ogulinci zovu, zelju, a takva jedna vrijedna namirnica zaslužuje i svoj Festival koji će ju veličati.

»Festival Ogulinskog zelja« je manifestacija koja za cilj ima kreirati atmosferu i ambijent koji posjetitelje dariva pričom i toplinom, autohtonim kulturno-zabavnim iskustvom. Projekt se konceptualno dijeli na tri dijela koji sinergijskim efektima čine cjelinu: prezentacijsko-prodajni, kulturno-zabavni i humanitarni.

Manifestaciju započinje sa podjelom sarmi, a nastavlja se sa kulturno zabavnim dijelom u kojem će nas članovi KUD Sv. Juraj upoznati i približiti sa tradicionalnim načinom pripreme kiselog zelja. Prezentacijsko prodajni dio će se temeljiti na radovima i proizvodima koji teže inovativnosti i kreativnosti. Kulturno-zabavni dio manifestacije ponudit će opuštenu, nepretencioznu zabavu za sve posjetitelje. A svi prisutni će imati i priliku kušati pravu ogulinsku sarmu.

Ovu tradicionalnu manifestaciju LAG Frankopan organizira u suradnji sa Gradom Ogulinom, Udrugom proizvođača i prerađivača Ogulinskog kupusa, Turistička zajednica Grada Ogulina i Pučko Otvoreno Učilište Ogulin , a ima za cilj promociju autohtonih proizvoda od zelja po kojem je ogulinski kraj nadaleko poznat.

“Ogulinski kiseli kupus/Ogulinsko kiselo zelje” ima europsku zaštitu zemljopisnog podrijetla i uzgaja se, u optimalnim uvjetima kada su u pitanju kvaliteta tla i klima, isključivo na gospodarstvima u ogulinskom kraju.

Pozivamo Vas da nam se pridružite 16. listopada u Ogulinu!