m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

Postupanje kod pojave bolesti COVID-19 u turista

Održana je sjednica ogulinskog Stožera civilne zaštite a vezano uz postupanje kod pojave bolesti COVID-19 u turista.

Na online sjednici ogulinskog Stožera civilne zaštite koja je kao glavnu točku dnevnog reda imala zadatke Stožera Civilne zaštite vezano za uputu HZJZ za postupanje kod pojave bolesti COVID-19 u turista odlučeno je sljedeće postupanje:

Prema uputi HZJZ, i ogulinski Stožer Civilne zaštite treba osigurati prostorije u koje će se zaprimati pozitivni turisti, prijevoz oboljelih do smještaja, a u suradnji s Domom zdravlja treba osigurati i kapacitete za uzimanje briseva turistima.
Dogovoreno je da će tijekom ovog tjedna biti određene ordinacije opće medicine, koje će biti nadležne za kontakt s iznajmljivačima smještaja u slučaju potrebe. Uskoro će biti poznat i kontakt broj telefona, koji će biti objavljen na web stranici Grada Ogulina i TZ grada Ogulina.
Turisti kojima bude potrebno PCR testiranje moći će ga obaviti na Drive -in punktu u dvorištu ogulinske bolnice. Brzo antigensko testiranje moći će obaviti u ogulinskom Domu zdravlja, a potrebna je prethodna najava na broj 091/1522-234.
Ukoliko turist bude tako lošeg zdravstvenog stanja i ne bude mogao samostalno pristupiti testiranju, bit će mu omogućeno testiranje u objektu u kojem gostuje. U tom slučaju na teren će izići zaposlenici ogulinskog Doma zdravlja.
Prijevoz oboljelih turista do ogulinske bolnice i Doma zdravlja odradit će sanitetski prijevoz, a u slučaju hitnoće treba se obratiti Hitnoj medicinskoj pomoći ogulinske bolnice. Turisti koji trebaju u samoizolaciju bit će smješteni na COVID odjel ogulinske bolnice.

Sve nove informacije, kao i naputci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo bit će dostupni na web stranici Grada Ogulina i Turističke zajednice grada Ogulina.