m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

Poziv za prijavu umjetničkog i kreativnog sadržaja za sudjelovanje na 18. Ogulinskom festivalu bajke

Pozivamo sve zainteresirane dan nam pošalju svoje prijave za umjetnički sadržaj kako za lipanjsko tako i za rujansko izdanje u terminima 9.-11.6. i 8.-10.9.2023.

Pozivamo sve zainteresirane da ispune prijavu sadržaja kojim žele gostovati na Ogulinskom festivalu bajke. Prijaviti možete profesionalni ili amaterski umjetnički program ili kreativnu radionicu putem dostave odgovarajućeg obrasca, isključivo elektroničkom poštom, u za to predviđenom roku.

 

18. po redu Ogulinski festival bajke će se održati po treći puta u dva termina, lipnju i rujnu.

 

Sljedeće godine 2023. Ogulinski festival bajke slavi svoj 18. rođendan i ulazi u punoljetstvo. Naš tinejdžer postaje ozbiljan mladić, što se izvrsno poklopilo u 2023. godini sa 100.-om obljetnicom izlaska Knjige omladini Ivane Brlić Mažuranić u kojoj se spisateljica na samom početku obraća omladini, adolescentima i prenosi poruke o idealima koje želi prenijeti svojim čitateljima i čitateljicama, a to su ideali domoljublja, poštenja, sućuti, stvaralaštva i ljepote. Možemo se složiti kako je poruka ove knjige kao i ostalih Ivaninih djela svevremenska te je riječ o porukama koje i dan danas pokušavamo prenijeti kako na naše mlade tako i one najmlađe. Ogulinski festival bajke iz godine u godinu osim što slavi stvaralaštvo, lik i djelo Ivane Brlić Mažuranić svojim temama i sadržajem se trudi prenijeti publici poruke o pobjedi dobra nad zlom, važnosti književnosti, umjetnosti te kulturno-umjetničkog stvaralaštva kao i vrijednostima poput poštenja, dobrote, lijepog ponašanja, važnosti čitanja i slično. 18.rođendan svakako ćemo obilježiti posebnim slavljem i osjećajem kako je iz jednog malog festivala iz malog mjesta postao ozbiljan i ponosan mladić, stasit i jak, koji je uz puno truda i rada postigao velike rezultate te je to i poruka koju želimo prenijeti ovogodišnjom edicijom.

 

 

Rok za prijavu programa: 1.12.2022.-31.1.2023.

 

e-mail za prijavu: ogulinskifestivalbajke.ogfb@gmail.com