m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

Prijave za Godišnje hrvatske turističke nagrade otvorene su do kraja kolovoza!

Prepoznajete destinaciju, turističkog djelatnika ili subjekta s iznimnim doprinosom povećanju ukupne kvalitete hrvatske turističke ponude? Smatrate li da upravo vaš favorit zaslužuje i nagradu?

Pozivamo vas da ispunite online prijavu za Godišnje hrvatske turističke nagrade, koje će se u ovoj godini dodjeljivati prema novom konceptu, odnosno u novim kategorijama. Nagrade zajedno dodjeljuju Ministarstvo turizma i sportaHrvatska turistička zajednica i Hrvatska gospodarska komora, a mjesto dodjele biti će ovogodišnji Dani hrvatskog turizma, koji će se održati u Rovinju 9. i 10. studenoga.

Novi koncept podrazumijeva dodjelu zajedničkih nagrada za turistički događaj godine, turistički aranžman godine, gastronomski doživljaj godine, hotel i kamp godine, a bit će dodijeljene i nagrade u aktivnom, kulturnom, nautičkom, poslovnom, ruralnom te zdravstvenom turizmu, kao i nagrade za Unique smještaj godine i turističku destinaciju godine (Šampion hrvatskog turizma).

Također, prijave se zaprimaju i za nagrade Hrvatske turističke zajednice u kategoriji Ljudi u turizmu, odnosno za „Čovjek – ključ uspjeha, djelatnik godine“, „Anton Štifanić“ i Nagradu za životno djelo.

Pristigle prijave vrednovat će posebna ocjenjivačka komisija sastavljena od predstavnika  suorganizatora, odnosno Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore, kao i predstavnika iz akademske zajednice, struke, a pritom će se posebno valorizirati oni dionici koji razvijaju održiv, odgovoran, uključiv, pristupačan, inovativan, cjelogodišnji, otporan, konkurentan i regionalno uravnotežen turizam.

Kandidirati se mogu poslovni subjekti poput hotela, kampova, privatnih iznajmljivača, OPG-ova, marina, charter kompanija, hostela, lječilišta, specijalnih bolnica, turističkih agencija i restorana pa sve do raznih tematskih cesta i ruta, manifestacija, kružnih putovanja, ali i turističkih zajednica, DMK te općenito turističkih destinacija i strukovnih udruga.

Dodajmo kako će kod odabira najboljih prednost imati oni dionici koji ostvaruju opći pozitivan utjecaj na lokalnu zajednicu. Također, želja je izdvojiti primjere dobre prakse u razvoju posebnih oblika turizma te nagraditi one koji su pridonijeli ostvarenju iznimno dobrih turističkih rezultata.

Rok za podnošenje kandidatura za sve kategorije nagrada je 31. kolovoz 2023. putem online prijavnica dostupnih na službenim stranicama manifestacije Dani hrvatskog turizma