m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

Projekt SAFE STAY IN CROATIA

Prijavite se u projekt Safe stay in Croatia u želji da svoje poslovanje uskladite s aktualnim zdravstvenim i sigurnosnim preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva turizma i sporta i tako osigurate siguran i ugodan boravak svojim gostima. Prijava je jednostavna i besplatna, a njome se korisnik obvezuje slijediti protokole poslovanja i postupanja koji su osmišljeni uz stručnu potporu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, turističkih i strukovnih udruženja te pružatelja turističkih usluga u Hrvatskoj.

Prijave su otvorene za pružatelje usluga u kategorijama:

NAUTIKA: čarteri, marine i mali kruzeri

SMJEŠTAJ: hoteli, kampovi, domaćinstva, poljoprivredna gospodarstva, ostali ugostiteljski objekti

UGOSTITELJSTVO: restorani, barovi, noćni barovi i klubovi

PROMET/PRIJEVOZ: zračne luke, kolodvori i luke, avioprijevoznici, rent a car, pristaništa na vodnim putovima

SPORT, REKREACIJA I ZDRAVLJE: zdravstveni turizam, pustolovni i ronilački turizam, bazeni i aquaparkovi, plaže i kupališta

ATRAKCIJE: kulturne atrakcije, parkovi Hrvatske

TURISTIČKI VODIČI, AGENCIJE I INFORMATIVNI CENTRI: turistički vodiči, poslovni turizam, turistički informativni centri, turističke agencije

Hrvatska je, kao i mnogobrojne turističke destinacije, trenutno suočena s brojnim izazovima uzrokovanim pandemijom koronavirusa. Kako bi se turisti osjećali sigurno i zaštićeno cilj je educirati ih i upoznati s protokolima i mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti, nudeći im pritom ugodan boravak u našoj zemlji.

Cilj projekta Safe stay in Croatia je uvođenje posebne oznake sigurnosti u Republici Hrvatskoj, informiranje turističkog sustava o njenom postojanju, uvjetima i načinu stjecanja, te u konačnici brendiranje Hrvatske kao sigurne destinacije.

U tu svrhu, Ministarstvo turizma i sporta i Hrvatska turistička zajednica realiziraju projekt Safe Stay in Croatia koji uključuje:

provedbu promotivne kampanje, izradu internetskih stranica kao središnjeg mjesta za informiranje javnosti o sigurnosnim protokolima izrađenim kroz Projekt koje će biti prevedene na 8 stranih jezika, popis subjekata kojima je dodijeljena oznaka usklađenosti, izrada 7 protokolarnih video materijala koji će se koristiti za kampanje na domaćem i stranom tržištu, izrada protokolarnih poklona za predstavnike medija te izrada i dostava oznake usklađenosti.

Oznaka Safe stay in Croatia dodjeljuje se svim zainteresiranim dionicima u turizmu, ali i drugim dionicima u lancu putovanja.

Zahtjev za korištenje oznake podnosi se putem internetske stranice www.safestayincroatia.hr tako da se ispune osnovni podaci o kategoriji za koju se ponosi zahtjev, te se prihvaćaju Protokoli za siguran boravak u Hrvatskoj kao i nadzor nad poštivanjem propisanih protokola.

Nakon odobrenja zahtjeva korisnik dobiva oznaku u vektorskom obliku koju može koristiti u svim vrstama marketinškog alata za svoj objekt i dobiva informaciju oznaku u fizičkom obliku preuzme u nadležnoj turističkoj zajednici.

Ministarstvo turizma i sporta distribuirat će naljepnice županijskim turističkim zajednicama koje će ih raspodijeliti lokalnim turističkim zajednicama. Korisnik će svoju naljepnicu preuzeti uz potvrdu o odobrenju zahtjeva (isprintanu ili pokazati na mobilnom telefonu) koja stiže na njegov email nakon što Ministarstvo verificira ispunjavanje uvjeta. Evidencija o preuzetim naljepnicama obavezno će se voditi u excel tablici i bez popunjavanja iste turističke zajednice ne smiju korisniku dati naljepnicu.

Najljepše zahvaljujemo na Vašoj suradnji i ostanimo sigurni!

Safe stay in Croatia Team : )

U priloženom dokumentu Safe_stay_uputezaprijavu dostupni su vam detalji o načinu prijave u projekt.

Safe stay upute za prijavu