m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

Proslavite novu godinu u Ogulinu

Novogodišnje slavlje u Ogulinu traje čak dva dana.

Ovogodišnja proslava nove godine u Ogulinu će trajati čak dva dana, a donosi tri nezaboravna događanja. Sve započinje 31.12. u 11 sati Dječjim doček Nove godine u Ogulinu koji će osim bogate tombole, nastupa Ogulinskih mažoretkinja i puštanja balona lijepih želja, završiti vatrometom konfeta. S obzirom na puni pogodak i uspješnu organizaciju prošlogodišnjeg dječjeg dočeka po prvi put, ove godine se očekuje još veći broj posjetitelja i nezaboravan provod za sve klince i klinceze.

Budite s nama. Za dobre želje nikada nije prerano. Zajedno dočekajmo godinu ispunjenu s mnoštvom novih dječjih uspjeha!

 

Tradicionalni doček nove godine će se održati 31.12.2017. u večernjim satima na Trgu kod golubice, gdje će nas u Novu godinu će uvesti svima dobro znani ogulinski bendovi Speen i Partyano, uz koje je uvijek dobar provod zagarantiran. Glazbeni program započinje već u 22 sata i trajat će do dugo u noć. Sve posjetitelje očekuje pregršt dobre zabave. Cjelovečernji program dočeka će voditi svima dobro znani voditelj Radio Ogulina, i dobitnik čak 3 zlatna mikrofona, Dubravko Dragičević. A kako večer ne bi prošla nezaboravno, za sve posjetitelje će biti organizirano i poneko iznenađenje.

Doček nove godine se i ove godine organizira pod visokim pokroviteljstvom Grada Ogulina, te će tako sve uzvanike točno u ponoć pozdraviti gradonačelnik Dalibor Domitrović, sa svojim zamjenicima. Dođite kako bismo skupa ispratili staru godinu i dočekali novu godinu u zavičaju bajke!

 

Tradicionalno novogodišnje kupanje

6. godinu za redom u Ogulinu će se održati novogodišnje kupanje u jezeru Sabljaci po kojem je Ogulin postao i nadaleko poznat. Svake godine se kupa sve više kupača te je ta brojka dosegla 10-ak najhrabrijih građana uz pokojeg turista i žitelje susjednih gradova, koje ne može obeshrabriti ni loše vrijeme ni hladnoća, tako su se pretprošle godine kupali na samo 2 stupnja u jezeru temperature svega 5 stupnjeva Celzijusa. Ideja o kupanju u jezeru je začeta one godine kada je izgorio restoran te su kupači na ovaj način željeli skrenuti pažnju na to mjesto, njegovu važnosti i značaj za grad. Idejni začetnik kupanja je gospodin Zvonko Ranogajec koji također i sudjeluje u kupanju. Kupanje će se održati tradicionalno 1.siječnja u 12 sati, točno u podne.

Dođite i podržite ove hrabre dečke, na za sada jedinom novogodišnjem kupanju u jezeru u Hrvatskoj.