m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

Suncokret ruralnog turizma za ogulinsko kiselo zelje

Marinko Sabljak dobio posebno priznanje u kategoriji “Nositelji zaštićenih oznaka hrvatski otočni proizvod, zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla, zaštićena oznaka izvornosti, oznaka zajamčenog tradicionalnog specijaliteta”

U srijedu, 19. prosinca u Hotelu Esplanade u Zagrebu održana svečana dodjela nagrada Suncokret ruralnog turizma Hrvatske 2018.

Poduzetnici, obrtnici, vlasnici OPG-ova, zadruge, udruge, iz cijele Hrvatske kao i jedinice područne i lokalne samouprave te turističke zajednice, pa tako i ogulinska, bili su uključeni u nikad veći projekt Suncokret ruralnog turizma. Akcijom se promoviraju tradicijski sadržaji, povezuju najznačajniji projekti, proizvođači, događaji i zanimljivosti, čuva se izvornost i stvaraju novi proizvodi ruralnog turizma.

Ove godine broj prijava bio je rekordan, a nakon faze obilaska i ocjenjivanja svih prijavljenih, na svečanoj dodjeli nagrada koja se svake godine održava u prosincu u Zagrebu, najboljima su sinoć dodijeljene Zlatne, Srebrne i Brončane plakete, te posebna priznanja u sedam kategorija – Turistička seljačka gospodarstva, Poduzetnici u ruralnom turizmu, Ruralno-turistički projekti, Ruralno-turističke manifestacije, Tradicijska ruralna gastronomija, Vinski turizam i Zaštićeni proizvodi.

Dijana Katica, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, koja je već šestu godinu organizator akcije pozdravila je brojne goste, među kojima su bili predstavnici hrvatske Vlade i raznih ministarstava, te Hrvatske turističke zajednice.

Jednu od nagrada primio je Marinko Sabljak, i to u kategoriji “Nositelji zaštićenih oznaka hrvatski otočni proizvod, zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla, zaštićena oznaka izvornosti, oznaka zajamčenog tradicionalnog specijaliteta”. Nagradu je primio uime Udruge proizvođača i prerađivača ogulinskog kupusa, na čijem je čelu, a podršku su mu pružili gradonačelnik Dalibor Domitrović i direktorica Turističkog ureda Sonja Drašković, koji su nazočili svečanoj dodjeli nagrada.