m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

TONKAFEST 2016

Deseti festival duhovne glazbe Tonkafest održat će se u nedjelju 1. svibnja u Školskoj sportskoj dvorani pokraj Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić. Ovogodišnji će festival okupiti dosadašnje pobjednike i najljepše pjesme prvih devet festivala prema mišljenju Organizacijskog odbora te će žiri i publika imati priliku odabrati pjesmu koja je obilježila prvih deset godina ovog festivala. Bit će to prilika da se prisjetimo početaka ideje festivala, ali i Antonije Turković koje se i nakon deset godina sjećamo i zbog koje je festival i pokrenut.

 

 

Humanitarna Udruga Oda prijateljstvu već deseti put organizira festival duhovne glazbe Tonkafest koji je postao jedan od zaštitnih znakova grada Ogulina. Ideja organizacije ovakvog projekta došla je od roditelja i prijatelja prerano preminule djevojke Antonije Turković koja je u 20-oj godini života izgubila bitku s teškom bolešću. Želja festivala je promocija popularne duhovne glazbe i svakog svibnja s tom idejom u Ogulin dođe stotinjak izvođača iz cijele Hrvatske, ali i susjednih zemalja.

Ovo je jedini takav festival u Karlovačkoj županiji i Gospićko-senjskoj biskupiiji te je prepoznatljiv i po svojem humanitarnom karakteru jer je jedini festival u Hrvatskoj kod kojega sva sredstva od ulaznica odlaze za pomoć teško bolesnoj djeci i mladima. Od dosadašnjih devet festivala prikupljeno je i donirano više od 100 000 kuna što pokazuje opravdanost ovakvog projekta. Projekt ima i ulogu promocije grada Ogulina i njegovih ljepota jer izvođači koji dođu u Ogulin imaju priliku upoznati ljepote grada. Do sada su na festivalu duhovne glazbe u Ogulinu nastupala najveća imena hrvatske duhovne scene – Davor Terzić, Damir Topić, Maja Tadić, Ben Hur, Marija Jaramazović, Željka Marinović, Bernarda Brunović, Ljubo Vuković, Eleonora Dobrović i mnogi drugi. Ukupno je nastupilo 28 izvođača i 39 bendova/skupina iz svih dijelova Hrvatske, ali i Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine.

Festival je natjecateljskog karaktera i na njemu se redovito dodjeljuju nagrada publike i nagrada stručnog žirija, a prema odluci Organizacijskog odbora dodjeljuju se i nagrada za najljepši tekst ili nagrada izvođača.