m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

U Ogulinu sada možete parkirati brže i jednostavnije

U suradnji s ogulinskom gradskom tvrtkom Stambeno komunalno gospodarstvo d.o.o. Ogulin svim stanovnicima Ogulina kao i domaćim te inozemnim posjetiteljima sada je omogućeno brže i još povoljnije parkiranje. Jedino što je potrebno učiniti je preuzeti besplatnu PayDo mobilnu i web aplikaciju. Tako sada na jednostavan način privatni i poslovni korisnici mogu podmiriti trošak satnih parkirnih karata kao i platiti dnevne parkirne karte izdane od strane kontrolora. Do kraja kolovoza bit će omogućeno i plaćanje komercijalnih karata – mjesečnih, polugodišnjih i godišnjih.

Ogulin je dvadeset i druga po redu lokacija s aktiviranom PayDo uslugom globalno prepoznate IT tvrke Infoart kojom građani, koji su do sada plaćali parkiranje putem SMS-a, konkretno i svakodnevno štede. Aplikacija ne koristi SMS protokol pa tako pri parkiranju građani više ne moraju plaćati troškove mobilnih operatera. Osim toga, usluga koristi i svima koji do sada uopće nisu mogli plaćati SMS-om, poput brojnih turista na odmoru diljem zemlje zbog kojih je aplikacija dostupna i na stranim jezicima.

Osim što se plaćanjem PayDo aplikacijom štedi, jer nema troškova mobilnih operatera, trenutno je aktivna i promotivna pogodnost za korisnike Mastercard kartica: 10% od plaćenog iznosa za satne karte vraća se korisniku na promotivni račun kojeg može koristiti prilikom budućeg plaćanja parkiranja.

U prošloj godini u gradu Ogulinu parking je putem SMS-a bio plaćen čak 55.000 puta. Ako tu brojku pomnožimo sa 0,69 kn naknade koja odlazi mobilnim operaterima, dobiva se iznos veći od 37.000 kuna. Uvođenjem PayDo aplikacije cilj nam je da upravo taj novac ostane u džepovima naših sugrađana. Do kraja kolovoza unutar aplikacije bit će dostupna i mogućnost kupnje komercijalnih karata za fizičke i pravne osobe pa će tako i tvrtke svojim zaposlenicima putem kreditnih kartica moći kupiti mjesečnu, polugodišnju i godišnju pretplatnu kartu, a uz momentalno izdavanje R-1 računa koji stiže putem elektronske pošte. Još jedan od ciljeva nam je olakšati plaćanje parkinga domaćim i stranim turistima kojih je u Ogulinu u svakom danu sve više., istaknuo je prokurist tvrtke SKG Ogulin d.o.o., Milorad Šegan.

Aplikacija PayDo, diljem zemlje popularno nazivana Pajdo, trenutno je, osim u Ogulinu dostupna i u Karlovcu, Bjelovaru, Varaždinu, Splitu, Dubrovniku, Novom Vinodolskom, Osijeku, Poreču, Crikvenici, Rovinju, Samoboru, Sisku, Slavonskom Brodu, Šibeniku, Zadru, Puli, Vukovaru, Vodicama, Vodnjanu i gradovima Rabu i Korčuli.

Aplikacija PayDo omogućena je za najpopularnije mobilne platforme iOS i Android (App Store i Google Play), a može se preuzeti i na web stranici www.paydo.hr.

Promotivni video možete pogledati na linku: https://www.youtube.com/watch?v=kGvUII0Wq5w&feature=youtu.be

Korist svima koji do sada nisu mogli plaćati SMS-om

U Hrvatskoj SMS-om do sada nisu mogle plaćati određene kategorije poslovnih korisnika, turisti i pojedini privatni korisnici. Za navedene skupine jedino rješenje plaćanja parkinga bila je potraga za parking aparatima, a što je za neke poslovne korisnike značilo prikupljanje računa koje bi kasnije priložili tvrtki. Sada je svim korisnicima aplikacije omogućeno plaćanje parkinga bez dodatnih naknada, a tu je i dodatna pogodnost za korisnike Mastercard kartica dok su apsolutno svi troškovi vidljivi na jednom računu., istaknuo je Borivoj Sirovica, direktor tvrtke Infoart.

  • ZAŠTO PAYDO?
  • jer je besplatan i ukida dodatne troškove plaćanja parkiranja
  • jer omogućuje plaćanje svih vrsta parkirnih karata
  • jer u suradnji s kompanijom Mastercardom omogućuje povoljnije parkiranje