m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

U Ogulinu se obilježava Svjetski dan turizma

Predavanje i vođena tura povodom Svjetskog dana turizma.

 

Kao i svake godine, i ove se održava međunarodna proslava Svjetskog dana turizma 27. rujna. Ovogodišnja tema je “Turizam i digitalna transformacija” kojom se želi podići svijest o važnosti digitalnih tehnologija u razvoju turizma.

 

Obilježavanju Svjetskog dana turizma ove godine se priključio i Ogulin, u organizaciji Turističke zajednice grada Ogulina, a u suradnji sa Pučkim otvorenim učilištem Ogulin i gospođom Sabinom Gvozdić, vlasnicom obrta za vođenje i pripovijedanje Živa riječ. Tako u četvrtak, 27. rujna s početkom u 19 sati svi turisti, građani Ogulina i okolice u pozvani na predavanje na temu “Što znači biti turistički vodič?”. Predavanje će biti održano u konferencijskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, a nakon njega je organiziran besplatan razgled grada, to jest vođena tura. Sve zainteresirane za razgled grada pozivamo da dođu u 19.30 odakle će tura krenuti.

Sabina Gvozdić je licencirani turistički vodič, a pruža i usluge pripovijedanja za male i velike niz godina. Na radionicama pripovijedanja koji je vodila Jasna Held, 2012. i 2013. godine otkriva kako je pripovijedanje upravo posao kojim se želi baviti te se dalje razvija prema uputama mentorice. Iznimno uspješno sjedinje umijeće pripovijedanja s edukacijom za turističkog vodiča, iz čega i nastaje obrt koji vodi, Živa riječ.