m

Turistička zajednica Grada Ogulina

ADRESA
Kardinala A. Stepinca 1
47300 Ogulin

Pratite nas:
GO UP

INTERSLAST – Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva

INTERSLAST – Internacionalni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva od 10. listopada/oktobra 2017. događaj je koji je već postao tradicionalan u regionalnoj slastičarskoj branši.

 

Interslast intenzivira stručno educiranje i informiranje slastičarske branše, te preferira povezivanje grupacije. Okuplja brojne slastičare (obrtnici, hotelski slastičari, slastičari i drugi…), a se sastoji od kongresnog, natjecateljskog i promotivnog dijela u kojem značajno mjesto zauzimaju radionice i prezentacija domaćih kolača u dijelu koji se zove Folkslast. Naime, želja je organizatora da se intenzivira zaštita izvornosti i zemljopisnog podrijetla hrvatskih slastica pa će u tom smislu biti priređeno nekoliko radionica tradicionalnih kolača iz Karlovačke, Krapinsko-zagorske i Koprivničko-križevačke županije. Posebna zanimljivost skupa je slastičarko natjecanje Artslast u kojem će se posebno natjecati učenici srednjih slastičarskih, prehrambenih i kuharskih škola Hrvatskle i Slovenije. Očekuje se 30 slastičarskih ekipa koje će pripremiti slastice na zadanu temu: Plodovi jeseni u mojoj torti. Rad mladih slastičara valorizirat će stručni žiri sastavljen od vrhunskih slastičara, članova Sekcije ocjenjivačkog suda Hrvatskog kuharskog saveza. Natječu se i slastičari seniori iz spomenutog područja na istu temu, a posebno natjecanje je u spravljanju voćnih pita Pitafest, u kojem mogu sudjelovati i pojedinci (fizičke osobe) koji vole spravljati pite. Ovogodišnji Interslast ugostit će inozemne stručnjake, voditelje radionica iz Slovenije, Austrije, Njemačke i SAD-a (države Maine i Florida). Očekuju se vrhunski radovi!

Pozivamo sve koji vole raditi pite i kolače i natjecateljskog su duha da se prijave na ovo natjecanje svjetskog kalibra. Pite i kolači se mogu izraditi kod kuće i donijeti na natjecanje.

U priloženim dokumentima možete pronaći više informacija i prijavne obrasce. Svi zainteresirani za prijavu s područja grada Ogulina i okolice pozivamo da se jave na [email protected] ili na telefon 047 532278.

Prijavnica_Artslast 2017

Prijavnica_Pitafest 2017

Prijavnica_Seniori 2017

Program Interslast 2017

Program Interslast 2017_eng

Program natjecanja Interslast 2017

Propozicije natjecanja Pitafest

Propozicije natjecanja Seniori